جاذبه های گردشگی مهاباد

پیش بینی وضع هوا

جاذبه های گردشگی

ارتفاع از سطح دریا 1340 متر و جمعیت آن 135780 نفر است. مهاباد در گذشته، آبادی کوچک و بی اهمیتی بود، ولی در سال 1038 هجری قمری در اواخر سلطنت شاه عباس اول، شخصی به نام بداق السلطان که ریاست قوم مکری را به دست گرفته بود، مرکز حکومت خود را به مهاباد منتقل کرد. این شخص آثاری نظیر بردی سو( پل سرخ) « 1079 هجری قمری» و نرگوتی سو ( مسجد سرخ ) «1089 هجری قمری » را از خود به یادگار گذاشته است. نام قبلی این شهر ساوجبلاغ( چشمه سرد) بود که در 14 مهر ماه 1314 همزمان با تغییر نام تعدادی از شهر های ایران به مهاباد تبدیل شد. این شهر در گذشته در اثر زلزله ای نابود و مجددا ساخته شد. پیرامون این شهر آثار تاریخی متعددی وجود دارد که در جای خود به آنها اشاره خواهد شد.
اماکن دیدنی مهابادعبارت انداز:
مسجد جامع مهاباد چشمه گرادو غار سهولان
مقبره بداغ سلطان سنگ نگاره خره هنجیران شهر مادي اندرقاش
غار راكاد قلعه شای (پوشتو) گور دخمه فخریگاه
محوطه تاریخی برد کنته مهاباد رود ‏ غار فقرقا ‏
غار بورنیک کوچک ‏ غار بورنیک بزرگ ‏
که دیدنی ترین این اماکن غارسهولان میباشد:






نوع بنا : طبیعی
غارهای متعدد موجود در استان آذربایجان غربی همواره مورد توجه و بازدید اغلب گردشگران قرار بوده است که می توان از معروفترین آنها غار سهولان را نام برد. این غار در 35 کیلومتری شهرستان مهاباد و جاده مهاباد-بوکان واقع و از چند حوضچه بزرگ که به وسیله دالان های آبی به هم متصل شده اند تشکیل یافته است. ارتفاع سقف غار از سطح آب در حوضچه آخر 50 متر و عمق آب در حوضچه وسط به 35 متر می رسد. این غار به تازگی در میان ایرانگرادان معروف شده و به سرعت جایگاه ویژه ای به عنوان یکی از مهم ترین غارهای آبی ایران یافته است. این غار تا اندازه ای شبیه به غار علیصدر همدان است با این تفاوت که قسمت کشف شده آن در حال حاضر چندان طولانی نبوده و قندیل های بسیار زیبا و فراوان موجود در غار علیصدر را به صورت موردی می توان در این غار مشاهده کرد. غار سهولان دارای دو در اصلی است که به هم راه دارند و می توان از هر یک از آنها وارد غار و از در دیگر خارج شد.بعد از ورود به غار و پس از طی مسیر پیاده سوار قایق خواهید شد و به دیدن غار خواهید پرداخت. هم اکنون به لطف نور پردازی محيط دروني غار كه با انواع لامپ ها و نورافكن ها چراغاني شده، مناظر شگفت انگيزي را می توان مشاهده کرد؛ رسوبات داخل غار اشکال گوناگونی دارد: پای فیل، عروس دریایی، خفاش و... که به همراه قندیل های زیبای غار آنرا بسیار دیدنی کرده است. کلمه سهول در زبان محلی کردی به معنای یخ است که شاید وجه تسمیه این غار مربوط به یخ بندان های طولانی زمستانی و خنکای تابستانی آن باشد. در حال حاظر می توان با اتومبیل تا نزدیکی غار رفت و تنها مسیر کوتاهی را مجبور به پیاده روی خواهید بود. بر سر راه غار، منطقه ای وجود دارد که تابلویی با عنوان "جاذبه معکوس" در کنار جاده دیده می شود. ظاهرا در این منطقه با وجود سرازیری جاده بر اثر کشش کوه، سرعت و شتاب اتومبیل کاهش می یابد. البته در بازدید تیم این سایت چیزی احساس نشد. طبق گفته راننده ظاهرا این پدیده بیشتر برای ماشین های سنگین و مینی بوس ها تاثیر گذار است. دلیل آن هم احتمالا وجود سنگ هایی با خاصیت مغناطیسی در کوههای کنار جاده می باشد؛ که در نوع خود پدیده جالبی است.
آدرس :35 کیلومتری شهرستان مهاباد و جاده مهاباد-بوکان

همچنین چشمه ی گرادودرمهاباد:






نوع بنا : طبیعی
چشمه گراو تقریبا در 500 متری جاده مهاباد- سردشت واقع شده است و در سمت راست بستر رودخانه کوچکی بر روی تپه ای با ترکیبات آهکی قرار دارد. آب چشمه از دو مظهر به فاصله 100 متر از یکدیگر از زمین خارج می شود. سنگ های کربنات آهکی اطراف دو مظهر را تراشیده و دو حوضچه به وجود آورده اند که در یکی بانوان و در دیگری آقایان استحمام می کنند. حوضچه زنانه به شکل مربع مستطیل و به طول 4/2 متر و به عرض 9/1 متر و 80 سانتی متر عمق است. حوضچه مردانه در شمال شری حوضچه اول قرار دارد و به شکل مستطیل به طول 8/1، عرض 4/1 متر و عمق 20 سانتی متر است. از نقاط گوناگون کف حوضچه ها گاز به مقدار فراوان خارج می شود، ولی آبدهی چشمه ها خیلی کم است.
آدرس :مهاباد - 500 متری جاده مهاباد- سردشت

جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر مهاباد عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.

عضویت در مهاباد

اطلاعات دیگر از مهاباد
اطلاعات عمومی استان آذربایجان غربی
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران

آخرین ویرایش مختصات توسط: arman