جاذبه های گردشگی عجب‌شیر

پیش بینی وضع هوا

جاذبه های گردشگی

بندر رحمانلو:
بندر رحمانلو از دهستان دیزجرود عجب‌شیر، در ساحل شرقی دریاچه ارومیه واقع شده است. این بندر یكی از ینادر مهم دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی است. در سمت شمالی بندر رحمانلو اسكله ای برای پهلو گرفتن كشتی های باری و مسافری، در بخش جنوبی محلی برای مسافرینی كه به منظور استفاده از آب و لجن دریاچه كه برای درمان برخی از بیماری ها مفید است به این بندر می آیند بنا شده است. بندر رحمانلوى شهرستان عجب شیر كه به عنوان منطقه ملى گردشگرى معرفى شد، همچون نگینى در كناره پارك ملى نیلگون ارومیه جاى گرفته است. ساحل آن زیباترین نقطه دریاچه ارومیه در گستره آبى و ساحلى این زیستگاه زیبا است. این بندر كه در حدود پنج كیلومترى غرب شهر عجب شیر واقع شده به دلیل نزدیكى به جاده تبریز - عجب شیر و نیز چشم انداز زیباى خود مى تواند به یكى از مناطق گردشگرپذیر براى مسافران داخلى و خارجى تبدیل شود. ساحل این بندر تاریخى كه از زمان هاى دور و به ویژه قاجاریه، محل تفریح عمومى مردم و شاهان این سلسله بوده به دلیل شفافیت بالاى آب و خاصیت درمانى لجن زارهاى آن، تمامى شرایط لازم براى سرمایه گذارى و جذب گردشگر را دارد.

مسجد جامع شیرلو:
مسجد جامع( شیرلو) عجب شیر با قدمت دوران صفویه بوده و با توجه به کتیبه های موجود در این مسجد تاریخ بنای آن را می توان به دوران قاجاریه نسبت داد. این مسجد تاریخی و زیبا دارای شبستانی است که از لحاظ زیبائی با مسجد جامع میدان بناب قابل مقایسه است. شبستان این مسجد دارای دیوارهای آجری و ستونهای چوبی با سرستونهای مقرنس و قطار بندی شده و سقف چوبی منقش است.

مسجد حنیفه گوراوان:
مسجد حنیفه گوراوان معروف به مسجد محمد حنیفه از دیگر مساجد تاریخی و زیبای عجب شیر بوده که به هنر معماری اسلامی مزین شده و با ویژگیهای خاص و دیدنی خود در روستای گوراوان این شهرستان واقع است. این مسجد با یک طبقه پلان مستطیل به طول ‪ ۵۰متر و عرض ‪ ۳۰متر که کشیدگی آن شرقی و غربی بوده و دارای شبستان اصلی و بخش الحاقی با کاربری سرویس و آشپزخانه در ضلع غربی است. کف این بنا به دلیل رطوبتهای سطحی پنج پله بالاتر از سطح زمین قرار گرفته و تیرهای اصلی سقف به صورت یکپارچه و شرقی و غربی است. در این مسجد ‪ ۱۲ستون بکار رفته که دو ستون آن آجری با قطر نسبتا زیاد و ده ستون دیگر چوبی با سرستونهای معمولی بوده و دارای نمای آجری است.

قلعه ضحاک (داش قلعه):
این قلعه در 28 کیلومتری‌ شرق‌ عجب‌شیر واقع شده و از آثار ارزشمند تاریخی و دیدنی این شهرستان به شمار می رود که اولین‌ بار در سال یکهزار و 971 میلادی توسط‌ یک‌ هیات باستانشناسی ‌آلمانی‌ مورد بررسی‌ و تحقیق‌ قرار گرفت. قدمت این اثر تاریخی با در نظر گرفتن بقایای موجود از برج های نیم استوانه ای بنام دروازه این قلعه به دوره ساسانی نسبت داده شده و روبنای‌ دیوارها که‌ از سنگهای‌ مکعب‌ مستطیلی‌ شکل‌، ترکیب‌ شده‌ یادآور پوشش‌ دیوارهای‌ ساسانی‌ در تخت‌ سلیمان‌ است‌. این قلعه از مکانهای مهم اقوام مانایی و مادها بوده و در ارتفاع دو هزار 300 متری از بستر رودخانه قلعه چای دردوران تاریخ کهن ایران زمین بنا شده و آثار زیادی در داخل و پیرامون خود از دوران هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و عصر تمدن اسلامی به یادگار دارد. سفال هایی‌ که‌ تاکنون‌ از داش‌ قلعه‌ ضحاک‌ بدست‌ آمده‌ همگی‌ مربوط‌ به‌ سده‌های‌ 11 و 12 میلادی‌، یعنی‌ دوره اسلامی‌ بوده با این‌ حال‌، حجاریها و جاسازی هایی‌ که‌ در سنگ‌ کوه‌ کنده‌ شده‌ همگی‌ دلایلی ‌است‌ بر اینکه‌ محل‌ را به‌ دوره‌ پیش‌ از اسلام‌ هم‌ متعلق‌ بدانیم‌. قلعه ضحاک درطول تاریخ دارای نامهای متعددی از جمله اژدهاک، قیز قلعه سی، داش قلعه سی، باروآس، رویی دژ و قلعه گویی بود. این قلعه که دردوران کهن به عنوان دژ استفاده می شد، از سه طرف مشرف به پرتگاه بوده و دیوارهای آن مزین به کنده کاریهای متعدد و در داخل قلعه مخازن سنگ، آب انبار، آسیاب، سالن شورا و حمام تعبیه شده است.

امامزاده سیدابوالقاسم عجب‌شیر:
بقعه امامزاده سید ابوالقاسم در فاصلة 2 کیلومتری شمال شهرستان عجب شیر و نزدیک قبرستان این شهر واقع شده است. قدمت بنای امامزاده سید ابوالقاسم عجب شیر با توجه به سبک و ساخت بنا ( چهار طاق ) به دورة ایلخانی می رسد. داخل بنای بقعه به شکل چلیپا و از بیرون به شکل هشت ضلعی منظم است که هر ضلع آن ، 56/3 متر طول دارد. ورودی بنا از سمت شرق است. ارتفاع باقیماندة بنا 20/2 متر است که از 5 ردیف سنگ خوش تراش ساخته شده است. قبر امامزاده در ضلع جنوبی محوطة چلیپا شکل قرار گرفته و فاقد سنگ قبر و ضریح می باشد. طاق بنا به صورت ردیف مقرنس های تو در تو تزیین گشته و یکپارچه از قطعات کاشی های آبی و سیاه و سفید به شیوة معرق پوشیده شده است.

جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر عجب‌شیر عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.

عضویت در عجب‌شیر

اطلاعات دیگر از عجب‌شیر
اطلاعات عمومی استان آذربایجان شرقی
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران

آخرین ویرایش مختصات توسط: ترکان