جاذبه های گردشگی رزن

پیش بینی وضع هوا

جاذبه های گردشگی

"کرفس" يا"کرووس" زادگاه کوروش کبير - رزن:

کرفس يا "کرووس "نام روستايي است از توابع شهرستان رزن در استان همدان . اين روستا باجعميتي با بيش از 5هزار نفر يکي از پر جمعيت ترين روستاهاي استان همدان مي باشد زبان آنها تورکي است و شغل اکثر آنها کشاورزي مي باشد . از جمله محصولات مهم اين روستا مي توان به گندم جو وسيب زميني اشاره کرد از جمله ويژگي هاي اين روستا داشتن زمين هاي حاصلخيز فراوان (بيش از 15هزار هکتار) همچنين کوه هاي مرتفع (رشته کوه هاي خرقان ) مي باشد که هرساله محصولات فراواني را توليد مي کند و يکي از مهم ترين بخش هاي توليدي کشاورزي مي باشد با اين وجود هچ گونه رسيدگي از طرف دولت به اين منطقه ي حاصل خيز نمي شود .

کرفس زادگاه کوروش:

اين روستا زادگاه کوروش وبنا به عقيده اي کوروش بزرگ شده ي اين روستا ميباشد.باتوجه به پيکان هاي يافت شده در کوه هاي اين روستا کوروش کبير سپاهي عظيم در اين کوه ها فراهم کرده بوده است تا بر ضدآژيدهاک قام کند.همانطور که دربالا گفته شد کوه قارا دده مقدس مي باشد با توجه به اين به نظر مي رسد اين کوه قدمگاه کوروش بوده باشد.ونام گذاري اين روستا هم از نام کوروش کبير گرفته شده است که در ابتدا نام روستا را کوروس و بعد به کَروس تغيير مي کند و اکنون هم که کرفس مي باشد.با توجه به آثار باقي مانده از قلعه تاريخي اين روستا مي توان روستا را روستايي تاريخي قلمداد کرد.با توجه به تحقيقاتي که از بزرگان شده است اين روستا بسيار مورد تهاجم و چپاول راهزنان ميشده است.بطوريکه بسياري را کشته واموال مردم را غارت مي کردند.راهزنان بسياري با نام هاي مختلف دست به دزدي ميزدند.اما بعد ها ديواري سرتاسر دور روستا مي کشندو قلعه هايي بنا مي کنند وباقدرتمند شدن ارباب ديگري احدي از راهزنان جرئت جسارت نمي کنند ونمي توانند از اين روستا باج بگيرند به همين خاطر در پي آن مي شوند که هنگامي که اهالي روستا در سر درو گندم مي باشند ضربه به آنان بزنند اما موفق نمي شوند.






وجه تسميه ي روستاي کرفس:

1.بنا به قولي اهالي روستا در قديم الايام در اين روستا گياه کرفس مي کاشتند.اما رويش کرفس در اين روستا ناممکن به نظر ميرسد پس اين نظريه باطل مي شود.

2.فردي نام کل اوس اين روستا را فتح کرده و به نام خود نام گذاري مي کند.

3.همانطور که در بالا گفته شد اين روستا زادگاه کوروش مي باشد واز نام او گرفته شده است.

دلايل اينکه مي گويند اين روستا زادگاه کوروش مي باشد:






ما در تاريخ ماد ها داريم که آژيدهاک پادشاه ظالم مادها خواب ميبيند که پسري از نسل خود او .او راسرنگون مي کند.پس دستور ميدهد نوه اش کوروش که به دنيا آمد ازبين برود.واين کار را بر عهده ي چوپاني مي گذارند از آنجا که چوپان را فرزندي نبود کوروش را به دورترين نقطه ي همدان يعني روستاي کرفس مي برد ودر کوه هاي اين روستا تربيت مي کند.امروزه سلاح هايي در کوه هاي اين روستا يافت شده و در موزه ي اکباتان مي باشد که احتمالا باقي مانده از سپاه چندين هزارنفري کوروش مي باشد. بنا به قولي کوروش کبير لشکرگاهي در کوه هاي اين روستا داشته است.آري ما پايمان روي خاکي مي گذاريم که در زماني محل قدمزني کوروش پيامبر(ذوالقرنين)بوده است ما اهالي اين روستا به خود مي باليم.واين براي ما افتخاري بس بزرگ است.گويند که کوروش نبي کلاهي به سر داشته است که دو شاخ روي آن بوده.ويا چون او دو قرن زيسته او را ذوالقرنين مي نامند.پادشاهي عادل و عدالت گستر بود بر ملت جبر نمي کرد و در انتخاب دين کسي را ملامت نمي کرد ولي مي گفت بر هر ديني هستيد يکتا پرست باشيد.


شكار گاه ارتفاعات بقراطی:

در 30 كیلومتری رزن - روستای خورونده:

این شكار گاه كه به بوقاتی نیز معروف می باشد یكی از زیستگاههای موجود پرندگان بومی مانند كبكب تیهو و با قرقره دردامنه ها و حیواناتی مانند قوچ و میش وحشی می باشد و پستانداران شكارچی چون گرگ -روباه - شغال و احتمالا كفتار - گوركن - رودك وخرگوش نیزدرآنجا یافت میشود.لازم به ذكر است كه بلندتررین قله این ارتفاعات 2288 متر از سطح در یا ارتفاع دارد.

چشمه آب معدنی قینرجه:

روستای خمیگان -رزن:

این چشمه در ابتدای ورودی رزن از همدان و در روستای خمیگان قرار دارد . گرچه هنوز آماده بهره برداری نگردیه است - لیكن دارای قابلیت درمانی برای بیماران مبتلا به پا درد و رماتیسم می باشد.


بنای تاریخی امامزاده هود:


روستای ینگه قلعه از دهستان درجزین در 3 كیلومتری رزن:

برج تاریخی این امامزاده در روستای ینگه قلعه واقع شده است .بقعه این امامزاده نیز مانند اظهر بن علی دارای گنبد مخروطی بوده است كه در اثر سوانح طبیعی و غیر طبیعی دورانهای مختلف فرو ریخته و اكنون گنبد گردی بر بالای آن بنا گردیده است . این برج 12 ضلعی موزون - از ابنیه قرن هشتم هجری است كه احتمالا به دوره ایلخانان تعلق دارد . در حاشیه های اطراف طاق نمای خارجی آن كتیبه ای به خط كوفی و تزئینات آجری و كاشی كاری معرق به رنگ لاجوردی- فیروزه ای و سفید جلوه گری می نماید. برخی معتقدند كه از این دو بنا یكی مدفن شیخ سلمان عارف در جزینی و دیگری خانقاه شیخ شی ... بوده است.




جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر رزن عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.

عضویت در رزن

اطلاعات دیگر از رزن
اطلاعات عمومی استان همدان
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران

آخرین ویرایش مختصات توسط: [ali]