جاذبه های گردشگی خوی

پیش بینی وضع هوا

جاذبه های گردشگی

ارتفاع از سطح دریا 1180 متر و جمعیت آن 181465 نفر است. شهر خوي را كه به علت استقرار در محلي پست اصطلاحاً «خوي چوخوري» نيز ‌مي‌نامند، از اهميت نظامي و تجاري ويژه‌اي برخوردار بود. پيش از اسلام شعبه‌اي از بزرگراه معروف ابريشم كه شرق را به غرب متصل مي‌نمود، از خوي عبور مي‌كرد. در صدر اسلام نيز راهي كه بلاد جزيره العرب را به ماوراي خزر، ارس، اردبيل و مركز آذربايجان وصل مي‌كرد، از خوي مي‌گذشت. شهر خوي امروزه يكي از شهرهاي مهم استان آذربايحان غربي و داراي آثار تاريخي متعددي است . خوي در زبان كردي به معناي نمك است و به واسطه وجود معادن نمك در منطقه، به خوي معروف شده است. محل اوليه خوي «چورس» كنوني يا «دروازه ماكو» بوده كه در اثر حمله مغولان منهدم و ويران شده است. شهرستان خوي تاريخچه نسبتاً طولاني دارد. اين منطقه هنگامي اهميت يافت كه جنگ معروف چالدران بين شاه اسماعيل صفوي وسلطان سليم خليفه عثماني، در منطقه سيه چشمه در گرفت. بعدها فتحعلي‌شاه به راهنمايي ژنرال گاردان حصار محكمي اطراف آن بنا نهاد.

اذبه های گردشگری شهر خوی
مسجد شیخ امامزاده آقا میر هادی (ع) مسجد ملا حسن
بقعه ذهبیه مسجد مطلب خان بازار و دروازه سنگي
امامزاده سید یعقوب (ع) كليساي سورپ سركيس مسجد چورس
مسجد داش آغلیان مسجد سیدالشهداء مناره شمس تبریزی
پل کسیان پل ممیند امامزاده سید بهلول
بازار خوی پل خاتون چشمه دسته دره
چشمه رازی چشمه زارعان چشمه کلوانس
حمام خان بیگ خانه کبیری خانه یوسفی
دروازه سنگی سنگ نبشته بسطام غار علی شیخ
قلعه باستانی بسطام قلعه بلور آباد قلعه دختر (قیز قلعه )
کاروانسرای چیت سازان کاروانسرای خان کاروانسرای شاه عباسی
کاروانسرای قطور کاروانسرای میرزا هاشم کلیسای فنایی
کلیسای مهلذان موزه خوی یخچال چورس
کلیسای دره شام ‏ چشمه های معدنی ویشلق ‏ چشمه های معدنی ایواوغلی ‏
چشمه معدنی نوایی ‏ چشمه معدنی زارعان (زوران)‏ چشمه معدنی خان ‏
چشمه معدنی کلوا نس ‏ چشمه قره شعبان ‏ چشمه شوربولاغ بیلوار ‏
*
کاروانسرای خان

واقع در استان آذربايجان غربي و شهر خوی

نوع بنا : تاریخی
این بنا در مجموعه بازار قدیمی شهرستان خوی قرار دارد و هم اکنون حجره های آن مورد استفاده بازاریان است . بعد از اینکه به دستور (احمد خان دنبلی ) بازار خوی با طرح بازار وکیل شیراز ساخته شد این کاروانسرا نیز در کنار آن شکل گرفت و به نام بانی آن (خان) خوانده شد . کاروانسرای خان در ضلع غربی بازار قدیمی و مشرف بر خیابان طالقانی است . این کاروانسرا به شکل چهار ایوانی ساخته شده بود و اکنون فقط دو ایوان آن در شمال و شرق باقی مانده است . این ایوان ها دارای آجرکاریهای مشبک بسیار زیبایی از آجر قرمز رنگ است . در داخل طاق ها . تزیینات آجرکاری به شکل ستاره دیده می شود . حوض نسبتا بزرگی از سنگ نیز در وسط کاروانسرا قرار دارد .
آدرس :ضلع غربی بازار قدیمی شهرستان خوی و مشرف بر خیابان طالقانی
*
امامزاده آقا میر هادی (ع)

واقع در استان آذربايجان غربي و شهر خوی

نوع بنا : زیارتی
در شمال شرق امامزاده سید بهلول خوی، آرامگاهی کوچک ولی مجلل با دو مناره و گنبدی کوچک و آجرهای زیبا و آیینه کاری قرار دارد. این امامزداه مربوط به سید جلیل القدر آقا میر هادی و زیارتگاه عامه مردم است. این بنا بازسازی شده و ساختمان جدیدی بر روی مقبره قدیمی ساخته شده است. همچنینی دری مطلا و کنده کاری شده و مزین به آیات قرآن مجید در ورودی این آرامگاه نصب شده است.
*
كليساي سورپ سركيس

واقع در استان آذربايجان غربي و شهر خوی

چت اورداپ



وع بنا : تاریخی

قدمت : حدود 1635 سال

این کلیسا در سه کیلومتری شهرستان خوی قرار دارد. قدمت این کلیسا به دو دوره متفاوت قرن چهارم و دهم میلادی نسبت داده می شود. با توجه به این که سرکیس مقدس در سال 378 میلادی زندگی می کرد قرن چهارم درست تر به نظر می رسد. شکل خارجی کلیسا مکعب مستطیل است. در داخل آن شش ستون سنگی وجود دارد. کف داخلی کلیسا حدود هشتاد سانتیمتر از کف خارجی آن گودتر است و ضخامت دیوارهای جانبی آن حدود 20 /1 متر است. محراب کلیسا در انتهای ضلع شمال شرقی آن قرار دارد. طرح کلیسا تحت تأثیر معابد ایرانی است و دارای دو در ورودی از سمت جنوب و غرب است. همچنین هشت روزنه کوچک از سمت جنوب و شمال سه روزنه از شرق و یک پنجره کوچک از غرب نور داخل آن را تأمین می کنند. سنگ های به کار رفته در بنا از نوع سنگ های آهکی تیره و به صورت مکعب مستطیل تراشیده شده است و به صورت رگه چینی روی هم قرار گرفته اند. گنبد کوتاهی در بنا وجود دارد که متعلق به بخش مرکزی بنا است. سنگ های قوس سردرهای ورودی بنا تراشدار و دارای نقوش است و در بعضی قسمت ها نیز نقش صلیبی بر روی سنگ ها حک شده است. تنها محراب کلیسای سورپ دارای نقاشی مذهبی شامل گل و بوته و نقوش اسلیمی با رنگ های تند بر روی گچ است.
آدرس : 3 کیلومتری شهرستان خوی

جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر خوی عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.

عضویت در خوی

اطلاعات دیگر از خوی
اطلاعات عمومی استان آذربایجان غربی
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران

آخرین ویرایش مختصات توسط: ساسان کورد