جاذبه های گردشگی بناب

پیش بینی وضع هوا

جاذبه های گردشگی


آثار تاريخي و نقاط ديدني:

مسجد جامع مهرآباد بناب:
مسجد مهرآباد بناب كه به شماره 780 در دفتر آثار تاريخي به ثبت رسيده است يكي از با ارزش ترين بناهاي تاريخي منطقه است. مسجد جامع مهرآباد بناب بدليل داشتن كتبه تاريخدار و سرستونهاي منقش و مناره بلند زيبا به ارتفاع 25 متر از اهميت خاص و استثنائي برخوردار است. اين كتيبه به خط ثلث درشت بدين مضمون نوشته شده است: نبي هنرالمسجد المبارك فيايام الاولنه السلطان العادل و المرشد الكامل السلطان ين السلطان بن السلطان ابي المظفرشاه طهماسب الصفوي الحسيني بهادر خان باشاره العاليه بي بي خانم بنت منصور بيگ في شهريور سند احد و خميس و تسعائته (مسجد در سال 951 هجري قمري به هزينه بي بي جان خانم دختر منصور بيگ در زمان شاه طهماسب صفوي ساخته شده است.)

مسجد جامع محله گزاوشت:
مسجد جامع گزاوشت ولو اينكه كتيبه تاريخدار آن تاحال شناسايي نشده است ولي تاريخ آن هم دوره مسجد مهر اباد يعني به دوره صفويه بر مي گردد. و اين بدليل سبك معماري و شباهات سرستونها و نقاشي سقف مسجد مهراباد حدس زده مي شود در يك زمان ساخته شده است. از خصوصيات بارز اين مسجد قرارگرفتن شبستان آن كروكي يك تپه باستاني و تاريخي است. شايد باني اين مسجد با تيزهوشي خاصي خواسته تپه تاريخي نيز از گزند زمان در امان بوده باشد و بدين منظور مسجد را در مسير جاده قديمي تبريز كه از بازار چهار سوي حاجي احد و راسته بازار و يازار آهنگران و مسگران و بازار حاجي تقي تاپل پنج چشمه جاده حال منتهي مي شد قرار گرفته است و در روبروي آن مسجد سراي قديمي كهكشاني بوده كه اخيراً بعد از انقلاب به مصلاي اعظم تبديل شده است. سقف مسجد بر روي 18 ستون چوبي كه 6 تاي آن در ايوان ضلع شمالي مسجد است قرار گرفته است.

پل پنج چشمه شهرستان بناب:
پل زيباي پنج چشمه پلي است تاريخي به فاصله 600 متر از ضلع شرقي جاده كمربندي شرق بناب بر روي رودخانه صافي كه عرض آن در اين قسمت به بيش از 60 متر مي رسد قرار گرفته است رودخانه صافي كه از كوه هاي سهند سرچشمه گرفته و بعد از عبور از داخل شهر مراغه از ميان باغات وارد شهر بناب شده و اراضي اين منطقه را مشروب نموده و پس از جدا شدن رودخانه هاي كوچك از اين رودخانه به درياچه اروميه مي ريزد. اين پل باستانی داراي پنج دهنه به شكل طاق جناتي از آجر چهارگوشي قرمز به ابعاد دهنه بزرگ وسعت 9/5 × 60/5 متر و طرفين دهنه بزرگ به ابعاد 40/4 × 40/4 متر دهنه كوچك به ابعاد 60/3 × 40/4 متر و طول 50 متر و عرض پل 80/4 متر كه در طرفين عرض پل ديواره اي به ارتفاع حدود يك متر وجود دارد كه مانع سقوط عابرين رودخانه مي گردد.

مسجد زرگران بناب:
يكي از مساجد ثبتي حفاظتي است. اين مسجد در خيابان زرگران قرار گرفته كه از قسمت غرب به بازار قديمي حاج احد و بازار مسگران و آهنگران متصل است بازار حاجي تقي و مسجد زرگران زماني در مسير جاده بين المللي شمال كشور به جنوب قرار گرفته بود در مسير جلو مسجد حدود 10 كاروانسراي مسافرتي و تجاري قرار داشت كه با احداث جاده جديد فعلي اين راه رونق خود را از دست داده و مسجد نيز به فراموشي سپرده مي شود تا جايي كه مسجد رفت و آمد استحكام خود را از دست داده و ديوار جنوبي مسجد در سال 1375 در پي ريزش و يك نفر نيز جان خود را از دست مي دهد.
مسجد تاريخي اسماعيل بيگ بناب:
این سبک که نوعی اکتشاف و ابداع در معماری مساجد بناب محسوب می شود، در نوع خود بی نظیر است.در اینجا آنچه که نازکی دارد منظر چشم نواز فضای درگاه است که هر رهگذری را به تماشای ملاحت خود فرا می خواند. رویهم رفته در طراحی این بخش از بنا، ظرافت و اخلاص روانی در رسم خطوط و تصاویر و تنوع در رنگ و زینت مایه انبساط روح و شادی خاطر می شود، نقوش هندسی با تزئینات مرکب شده از ساقه و برگ چنان ظریف و لطیف می نماید که اغلب مایه حیرت است. بدون هیچ تردیدی، توجه قابل ملاحظه ای که توسط معماران و زینت گران در انتخاب دور نما و هماهنگی آن با طراحی و رنگ آمیزی عناصر فضای درون مبذول گردیده، قابل تحسین است.
این مسجد که در ضلع غربی میدان عالی قاپور یا همان مجموعه کهندژ بناب قدیم بنا شده، از لحاظ نوع معماری متعلق به عصر صفوی است.
نمای عمومی بنای آجری است. مصالح ساختمانی اصلی آن را آجر، سنگ، خشت، چوب، آهک و گچ تشکیل می دهد. شبستان ستوندار آن با هیبتی بسان چهارگوش بوده و سقف چوبی اش بر روی هشت ستون چوبی چند ضلعی که بر روی پایه های سنگی نشسته، استوار شده است. پیکره چوبی درون بنا از بهترین نوع چوب آرایش گرفته، هنوز در کمال نیرومندی و اقتدار پا برجاست و دست روزگار نتوانسته هیکل تنومند و چهره جذاب آن را فرسوده کند. ایوان دیدنی و دل گشای آن دارای چهار ستون چوبی با سر ستونهای تزئین شده است که قطاری از گوشواره های مقرنس که از پایين به بالا تدریجا برحجم آنها اضافه می شود، با جلوه ای از رنگهای طلایی، نقره ای و سفید و لاجوردی، جذابیت ویژه ای به این ستونها می بخشد. پس از عبور از در چوبی ضلع شمالی بنا که از طریق فضای ایوان صورت می گیرد، محوطه چهارگوشی که به کفش کن تعلق دارد به وسیله نرده چوبین از شبستان جدا می گردد. در سمت غربی این قسمت راه پله ای وجود دارد که ادامه آن به محل بالکن زنانه که در امتداد جبهه غربی صحن ساخته شده است، منتهی می شود. در سمت راست پله بالکن و ابتدای ورودی دهلیز، فضایی برای آبدارخانه و پذیرایی اختصاص داده شده است. صحن بنا را در هنگام روز تعداد زیادی پنجره یا شیشه رنگارنگ غرق در نور نموده و شب هنگام نیز چراغهای شیشه ای بالای سر، آویزان شده، مه غلیظ حاصل از روشنایی ملایم سرخ فام را پراکنده می سازد.


شهر بناب در استان آذربايجان شرقي

جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر بناب عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.

عضویت در بناب

اطلاعات دیگر از بناب
اطلاعات عمومی استان آذربایجان شرقی
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران

آخرین ویرایش مختصات توسط: ترکان